Skal dit kæledyr med på ferien?


Du kan sagtens rejse med dit kæledyr!

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg skal til udlandet med mit kæledyr?

Det er til enhver tid de regler, som fremgår af Fødevarestyrelsens hjemmeside, som er gældende. De findes ved at klikke på linket og besvare en række spørgsmål om rejsens formål og destination: Rejse med kæledyr

Som udgangspunkt er nedenstående regler gældende:

Identifikation: Hvis du skal ud og rejse med din hund eller kat, er det et krav, at den er entydigt mærket med mikrochip. Fra 3. juli 2011 er det kun være mikrochip, som accepteres som korrekt ID-mærkning.

Rabiesvaccination jf. regler fastsat af det pågældende land:
Alle hunde og katte, der skal til udlandet skal som minimum vaccineres mod rabies (hundegalskab).

Pas til selskabsdyr: Ved rejse til EU-lande skal dyret have et blåt EU-pas til selskabsdyr. Passet udstedes hos dyrlægen og er kun gyldigt, hvis det fremgår, at dit kæledyr er rabiesvaccineret og stemplet af dyrlægen. I 2015 kommer nye regler for udstedelse af pas, men pas udstedt før 2015 vil stadig være gyldige så længe de opdateres med lovpligtige vaccinationer.

Ved rejse til ikke EU-lande er det vigtigt, at du forbereder dig i god tid, da disse lande kan stille specielt strenge krav for indrejse med hund og kat.

Hvalpe og killinger: Din hundehvalp skal være otte uger hvis den skal rejse uden sin mor. Kattekillinger skal være 12 uger hvis de skal rejse uden deres mor. Rejse med unge dyr under 3 mdr., som ikke er vaccinerede, kræver særlig dispensation. Se dette link for gældende regler Rejse med kæledyr og her finder du en blanket til ansøgning om dispensation: Ansøgning om dispensation til indførelse af hvalpe under 3 mdr. som ikke er rabiesvaccineret.

Kommercielle formål: Rejser du med selskabsdyr i kommercielt henseende er der særlige regler du skal være opmærksom på. Se Fødevarestyrelsens hjemmeside: Indførsel og udførsel af dyr til og fra Danmark.

Forbudte hunderacer: Det er ikke tilladt at indføre hunde af de racer som fremgår af nedenstående liste. Du må heller ikke indføre hvalpe, der er en krydsning af nogle af nedenstående racer. Det er ikke muligt at søge dispensation. Det er heller ikke lovligt, at rejse med vilde hundearter eller krydsninger heraf.

 • Pitbull terrier
 • Tosa inu
 • Amerikansk staffordshire terrier
 • Fila brasileiro
 • Dogo argentino
 • Amerikansk bulldog
 • Boerboel
 • Kangal
 • Centralasiatisk ovtcharka
 • Kaukasisk ovtcharka
 • Sydrussisk ovtcharka
 • Tornjak
 • Sarplaninac


Har du erhvervet hunden før den 17. marts 2010, er den dog omfattet af den såkaldte overgangsordning, og du må gerne tage den med ind i Danmark, du skal blot overholde de regler som du kan finde på denne side.Dit dyr i trygge hænder

En tryg sundhedsplan til din bedste ven

VetPlan er en sundhedsplan for dit dyr. Det er en abonnementsordning, så du kan abonnere på forebyggende pleje og sundhed. I en VetPlan får dit dyr adgang til ydelser som fx sundhedsundersøgelser, tandtjek, vaccination og store rabatter på foder. 

En løbende kontrol betyder, at eventuelle sygdomme og tandproblemer bliver opdaget i god tid. Det er til stor gavn for dit dyrs sundhed og kan i sidste ende spare dig for mange uforudsete udgifter.

▶▶▶ Kontakt os om en VetPlan®